vrijdag 26 april 2013

Schrijf je in voor de Studenten Ondernemersprijs 2013

Ben je voltijd student aan een hogeschool of universiteit en ben je (mede-)eigenaar van een bedrijf dat staat ingeschreven bij de KvK? Schrijf je dan in voor de Studenten Ondernemersprijs 2013. Je krijgt de kans je business model te laten beoordelen door doorgewinterde ondernemers en topmanagers uit het bedrijfsleven. Daarnaast genereer je landelijke media aandacht en kun je met je bedrijf voor ruim 30.000 euro aan prijzen winnen.


De eerste ronde bestaat uit het beoordelen en screenen van alle deelnameformulieren en CV’s. Op basis hiervan wordt door de jury een eerste selectie gemaakt en worden de meest veelbelovende Student Ondernemers gekozen. Bij de beoordeling wordt gelet op daadkracht, lef, potentie, innovatie en authenticiteit. Daarna volgen telefonische interviews met een van de juryleden en worden begin augustus de finalisten bekend gemaakt. Op 5 september 2013 vindt de grote finale plaats en zal duidelijk worden welke Student Ondernemers er met de prijzen vandoor gaan en wie zich Student Ondernemer 2013 mag noemen.

Inschrijven
Wil je meedoen? Schrijf je dan voor 1 juli in op de website van de Studenten Ondernemersprijs.

Bron: Studentenondernemersprijs.nl

woensdag 24 april 2013

Studenten zien megajoint 'in rook opgaan' (video)

In de progressieve Amerikaanse staat Californië staan ze vrij tolerant tegenover het gebruik van softdrugs, maar er zijn grenzen zo blijkt.

20 april is uitgegroeid tot de onofficiële feestdag voor cannabisgebruikers. Dat wilden de studenten van de campus Santa Cruz gepast vieren met het roken van een megajoint. Dat mag letterlijk worden genomen want de joint woog zo maar liefst 1 kilogram. Dat was er zelfs voor de tolerante Californische politie lichtelijk over en de handgemaakte 'marihuanasigaret' werd dan ook in beslag genomen.

Dit tot ongenoegen van enkele feestvierende studenten die het als een verworven recht zagen om zich apestoned te smoren. "Dude, we stappen naar de rechter. We gaan echt zeker weten naar de rechtbank!", probeerde er nog eentje de agenten op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs. De jongeman zag zo een joint van om en bij de 4.600 euro in, welja, rook opgaan.




Bron: http://www.gva.be

HAN Studenten ontwikkelen stap-app

Een groep van zeven studenten Small Business & Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben in het kader van hun opleiding een app ontwikkeld om het uitgaansleven in Arnhem en Nijmegen in kaart te brengen, de 'Stapp'. Dat meldt Sensor, het magazine van de HAN.

Bij de opleiding Small Business & Retail Management is de oprichting van een Student Company een vast onderdeel. De studenten ontdekten dat er nog geen apps waren voor het uitgaansleven in Arnhem en Nijmegen, wat hen tot het besluit bracht dit te maken voor de opdracht.

dinsdag 23 april 2013

Studenten zoeken aanstormend reclametalent

Leuke actie van reclamebureau 20something uit België. De studenten die het reclamebureau leiden, zijn op zoek naar nieuw reclametalent. Via een guerrilla-actie willen de jongeren studenten communicatie, marketing en grafisch ontwerp kennis laten maken met het bureau en met de werkwereld. De campagne werd gisteren voorgesteld in bijzijn van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet.

Met de guerilla-actie www.runbystudents.be willen de studenten van reclamebureau 20Something nieuw talent aantrekken om er stage te lopen. Het is het eerste agentschap dat gerund wordt door jongeren. Ze willen met het initiatief het debat openen over de samenwerking tussen scholen en bedrijven om de overgang naar de arbeidsmarkt te vergemakkelijken.

"Eén van de doelstellingen van het hoger onderwijs is de competentieontwikkeling versterken", zegt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. "Sterke persoonlijkheden vormen kan door studenten kennis te laten maken met de reële situatie van de werkvloer."






"Continue instroom van jong talent"
In september bestaat het jongerenagentschap drie jaar. Het werd opgericht door het reclamebureau 6+1, dat jong talent een eigen platform wil geven zodat ze praktische ervaring kunnen opdoen in de reclamewereld.

Acht studenten communicatiemanagement en grafisch ontwerp uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië runnen vandaag met 20Something hun eigen reclamebureau. "Doordat we elk jaar drie teams ontvangen, krijgen we een continue instroom van jong talent dat een verfrissende kijk heeft op reclame", besluit CEO Steffen Vander Mynsbrugge.

maandag 22 april 2013

Vrouwelijke studenten besteden meer tijd aan studie

Studentes zijn het afgelopen jaar meer tijd gaan besteden aan hun studie. En dat terwijl ze afgelopen jaren sowieso al veel ijveriger waren dan hun mannelijke medestudenten. Het verschil tussen de seksen in studietijd is nog verder gegroeid.
Dat blijkt uit de Algemene Studentenenquête 2012 die vandaag is gepresenteerd. Bussemaker eat your heart out: De hoeveelheid tijd die studenten besteden aan hun studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen stijgt al jaren. Momenteel is dat 4,4 uur per week meer dan tien jaar geleden. De weeklast van studenten van de medische en de bètafaculteit ligt hoger dan die van de alfa- en gammafaculteiten. Studenten aan de rechtenfaculteit en de faculteit managementwetenschappen besteden de minste tijd aan hun studie.


Resultaat dames
Opvallend is dat het afgelopen studiejaar de stijging van de weeklast in hoofdzaak is toe te schrijven aan de vrouwen. De weeklast van vrouwen steeg van 33,6 uur naar 34,8 uur, die van mannen van 32,3 naar 32,4. De studieresultaten van mannen blijven in Nijmegen de laatste jaren ver achter bij die van vrouwen.
Zijn vrouwen dus beter? Representatief voor álle studenten is het niet, want de Algemene Studentenenquête wordt jaarlijks afgenomen onder studenten aan de Radboud Universiteit die zich opnieuw hebben ingeschreven; de zogenaamde herinschrijvers.
Bron: Voxweb

zondag 21 april 2013

Stem nu op de Student of the Year 2013

Ook dit jaar is Student of the Year 2013- verkiezing is weer losgebarsten! Ga naar de stempagina en kies steeds uit twee foto's of twee uitspraken. Geef daarnaast elke dag jouw favoriete student één voorkeurstem via zijn of haar eigen deelnemerspagina. Bekijk hier het overzicht van alle deelnemers aan de verkiezing.




vrijdag 19 april 2013

Klachtenregen opzeggen studenten-ov-kaart

Bij studentenorganisaties regent het klachten over het opzeggen van de ov-kaart. Voor veel (ex-)studenten is het onduidelijk dat zij, naast het stopzetten van hun studiefinanciering op internet, ook nog langs een oplaadstation moeten, waar ze het 'reisproduct' van hun ov-chipkaart moeten halen. Dat schrijft Sp!ts.

Doen ze dat niet, dan moeten ze 97 euro betalen voor iedere halve maand dat zij hun kaart te laat opzeggen. Hoeveel studenten zijn getroffen wil overheidsorganisatie DUO niet zeggen.

Sinds 1 januari is het recht op gratis reizen flink ingeperkt. Studenten hebben alleen nog recht op een graris reizen tijdens de duur van de prestatiebeurs en het eerste jaar van de leenfase. Ruim 30.000 studenten raakten begin dit jaar daarom hun ov-kaart kwijt.


Kom in april en mei proefstuderen bij Inholland in Den Haag

De vestiging van hogeschool Inholland in Den Haag biedt aankomende studenten de mogelijkheid om tijdens twee zogenaamde Proefstudeerdagen in april en mei kennis te maken met het studeren op de instelling. Dat is te lezen op de website van de hogeschool.

Proefstuderen is vooral geschikt voor scholieren in de laatste twee jaar van hun studie, vierdejaars mbo-ers en (ex)studenten.

Hbo-opleidingen - Home

Lees meer op: inholland.nl

UDC zoekt een bookingsassistent (stage)

Zoek jij een uitdagende en gevarieerde stage in de evenementen branche? Dan is UDC Events echt iets voor jou.

Wie is UDC?
Volledig in eigen beheer (productie, media, promotie etc.) organiseert UDC al 15 jaar grootschalig dance evenementen en mag zich een van de grootste event organisatoren van Nederland noemen. UDC is in de dance scene een begrip geworden door haar evenementen als Dance Valley Festival, Ground Zero Festival, Dutch Valley Festival, Beatloverz en Go Apres Ski. Jaarlijks bezoeken ca. 200.000 mensen de evenementen van UDC.


UDC stelt altijd vele verscheidende vacatures tot beschikking. Deze variëren van productie medewerker, multimedia medewerker, promotiemedewerker, bookingsassistent, marketingmedewerker en ga zo maar door!

Vanaf 1 mei tot 7 september is UDC dringend op zoek naar een fulltime bookingsassistent! Denk jij de meest geschikte persoon te zijn voor deze job? (Denk aan artiesten boeken, facturatie bijhouden, riders bijhouden, vluchten/hotels boeken, vervoer regelen etc.) Mail dan snel! Stuur je mailtje naar jade@udc.nl met daarin je CV, pasfoto en motivatie.

donderdag 18 april 2013

Gezocht: studentikoze figuranten voor Feuten - de film

Als TV-serie heb je het pas gemaakt als je een eigen bioscoopfilm krijgt. Die eer is FEUTEN nu te beurt gevallen. Hoofdrolspelers Manuel Broekman, Tim Murck en Hanna Verboom gaan volgende maand op herhaling voor de filmopnames. 

Studentikoze figuranten kunnen zich aanmelden via www.hscmercurius.nl. De opnames vinden plaats in mei en de film komt begin 2014 in de bioscoop. Voor die tijd krijgen we eerst nog op TV het derde seizoen te zien.

woensdag 17 april 2013

Tachtig procent studenten heeft bijbaan

Tachtig procent van de studenten heeft een bijbaan naast hun studie. Opvallende genoeg hebben uitwonenden minder vaak een bijbaan hebben dan thuiswonenden. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.net.




Wat opvalt, is dat iets meer studenten die nog thuis wonen een bijbaan hebben dan studenten die al op zichzelf wonen. Vreemd, aangezien uitwonenden toch vaak hogere kosten hebben. Ruim 78 procent van de uitwonende studenten heeft een bijbaan, tegenover bijna 82 procent van thuiswonenden.

Hbo'ers werken vaker naast hun studie
Ook is er nog een groot verschil te bespeuren tussen hbo- en wo-studenten. Hbo'ers vullen hun stufi duidelijk vaker aan met een baantje dan wo'ers. Van de onderzochte wo-studenten gaf 77,6 procent aan te werken naast de studie. Bij de hbo'ers was dit 84,1 procent.

Stage USA: inspirerend succesverhaal

Hij bedacht tijdens zijn studie een concept om voor Nederlandse studenten betaalde stages in Amerika mogelijk te maken. Drie jaar later loopt Stage USA van Andries Bonneur als een tiet. Tijdens de Week van de Ondernemer doet Bonneur uit de doeken wat zijn geheim is achter zakendoen in het buitenland. "Mijn zus noemt mij altijd een kameleon."

Bonneur is te gast bij een inspiratiesessie onder leiding van journalist Jelle Brandt Corstius, die voorafgaand aan Bonneur's verhaal nog een aantal sterke anekdotes over eigenzinnig ondernemerschap in onder andere Rusland aan het gulzige publiek voert.

Nep-vakantie
"Deze jongen organiseerde nepreizen, zodat je vrouw dacht dat je bij een zakelijk congres was, terwijl je eigenlijk tussen de lakens lag met je maîtresse", vertelt Brandt Corstius terwijl hij naar een foto op het grote scherm wijst. "Hij regelt nep-vakantiefoto's, valse boardingpasses, souvenirs, alles erop en eraan. Die ondernemer was dolblij toen ik hem wat oude strippenkaarten gaf, kon hij weer een reis faken naar Nederland."


Brandt Corstius stipt een aantal punten aan die voor hem als journalist essentieel waren om te kunnen aarden in een wildvreemd land. "Je moet niet oordelen, vertrouwen winnen en vooral aanpassen."

Lees verder op: De Ondernemer

dinsdag 16 april 2013

StagePitch vernieuwt stagemarkt (persbericht)

De huidige manier van stagiairs werven is hopeloos ouderwets en solliciteren met een motivatiebrief plus cv is verleden tijd. Deze markt is klaar voor een nieuwe aanpak, namelijk: pitchen op een stage! Dit betekent dat je als student op een creatieve manier moet pitchen om die ene topstage te bemachtigen. Bedrijven plaatsen hun stage in de vorm van een probleemstelling op de website. 

Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn: ´Hoe zou jij met een vernieuwend concept de stagemarkt omgooien?´ De student heeft hierdoor iets concreets om op te pitchen en probeert hiermee het bedrijf te overtuigen om juist hem/haar aan te nemen.

Het kost een bedrijf veel tijd om stagesites af te speuren, cv’s en stapels motivatiebrieven door te spitten en studenten op gesprek te laten komen. Soms lukt het zelfs helemaal niet om een stagiair(e) te vinden. Met de methode van StagePitch kunnen bedrijven op voorhand zien wat een student in huis heeft. Omdat de student moet pitchen, heeft hij/zij zich al automatisch beter verdiept in het bedrijf en de desbetreffende branche. Voor bedrijven is dit een efficiënte methode om de topstudent(en) binnen te halen.

StagePitch, de pitch naar de ideale stage!



Hoe werkt StagePitch?

StagePitch werkt in vier eenvoudige stappen.

  1. Een bedrijf plaatst een stage in de vorm van een probleemstelling op de website. 
  2. Studenten pitchen kort en bondig een creatieve oplossing op de probleemstelling. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het uploaden van een opgemaakte PDF of door het plaatsen van een videopitch, die keuze is aan het bedrijf of de student. 
  3. Het bedrijf ontvangt alle pitches in een helder overzicht waar eenvoudig doorheen genavigeerd kan worden. Vervolgens worden de drie beste pitches door het bedrijf uitgekozen en krijgen die studenten een uitnodiging om op gesprek te komen. 
  4. Nu het bedrijf zijn topstagiair(e) heeft gevonden en de student zijn uitdagende stage heeft bemachtigd, kan de student zijn winnende aanpak in praktijk brengen.

Op dit moment werkt StagePitch al samen met de faculteit technische bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht en is in gesprek met andere universiteiten en hogescholen. Door gebruik te maken van StagePitch leren studenten al in een vroeg stadium zichzelf te presenteren aan bedrijven, na te denken over een probleemstelling en het pitchen van een mogelijke oplossing aan managers of opdrachtgevers.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op stagepitch.nl

vrijdag 12 april 2013

Mismatch tussen recruiters en studenten?

In de zomer van 2012 heeft een team van 4 studenten verbonden aan de Hogeschool Rotterdam een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Direct Students mede mogelijk gemaakt door Syntens.

De studenten kwamen met de probleemstelling dat het lastig is voor veel studenten om een baan op niveau te vinden. Stefan van Eerde, oprichter van Direct Students, kwam met het tegengeluid dat veel recruiters juist problemen ervaren met het vinden en bereiken van de juiste talentvolle studenten.


Er lijkt dus sprake te zijn van een mismatch tussen recruiters op zoek naar talent en studenten (waaronder veel getalenteerde studenten) die geen recruiters in hun eigen netwerk hebben of andere relevante contacten (of de perceptie hebben dit niet te hebben).


Om zowel het studentenperspectief en het recruitersperspectief helder te krijgen zijn beide doelgroepen geënquêteerd. Hieronder de belangrijkste resultaten van deze enquêtes.
 

donderdag 11 april 2013

19-jarige Nederlandse student ontwerpt systeem dat 7.250.000 ton plastic uit de oceanen kan opruimen

De Delftse luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent Boyan Slat (19) heeft een concept ontwikkeld waarmee de 7.250.000 ton plastic afval in de wereldoceanen opgeruimd kan worden.

Het concept bestaat uit een verankerd netwerk van drijvende armen en verzamelplatforms die uitgezet kunnen worden over de hele wereld. In plaats van door de oceaan te bewegen maakt het systeem gebruik van de oppervlaktestromingen om het plastic via de drijvende armen, die werken als een enorme trechter, naar verzamelplatforms te laten drijven. In de verzamelstations wordt het plastic gescheiden van plankton, gefilterd en opgeslagen om vervolgens te worden gerecycled.



Boyan Slat startte op de Universiteit een project dat de grootte en de hoeveelheid van plastic deeltjes op de drijvende vuilnisbelten in de oceaan analyseerde. Zijn afstudeerscriptie won verschillende prijzen, waaronder Beste Technisch Ontwerp 2012 aan de TU Delft.

Boyan bleef zijn concept verder ontwikkelen en richtte vervolgens The Ocean Cleanup Foundation op, een non-profit organisatie die verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling van zijn voorgestelde technologieën. Zijn geniale oplossing zal door het opruimen van de oceanen een zegen zijn voor het milieu, jaarlijks honderdduizenden zeedieren kunnen redden, en milieuverontreinigende stoffen, waaronder PCB en DDT, die een gevaar vormen voor de voedselketen, drastisch kunnen verminderen.

Het opruimen van de oceanen zal minimaal 5 jaar duren, en het proces zal de mensen bewuster maken van de drijvende plastic vuilnisbelten. “Omdat het afval verspreid is over miljoenen vierkante kilometers is het immense probleem niet goed zichtbaar voor de mensen. Echter, door deze systemen te plaatsen zal de plastic soep zich ophopen langs de armen en worden de drijvende vuilnisbelten in de oceanen goed zichtbaar”, aldus Boyan Slat. Wel stelt hij als kanttekening dat een schoonmaakoperatie slechts het halve werk is, en het gepaard zal moeten gaan met ‘ingrijpende preventiemaatregelen op het gebied van plasticvervuiling om succesvol te zijn.”
 


Bron:
http://www.happynews.nl

woensdag 10 april 2013

Indiase studenten ontwerpen ondergoed tegen verkrachting

Drie Indiase studenten hebben antiverkrachtingsondergoed met gps-functie ontworpen. Als de draagster in kwestie aangevallen wordt, krijgt de aanrander een zware elektrische schok. Tegelijkertijd wordt de politie gewaarschuwd dat er een aanranding plaatsvindt. Volgens een van de ontwerpers Rimpi Tripathi is het de bedoeling om aanranders ter plekke te straffen en de schrik van hun leven te bezorgen. Ze benadrukt ook dat er geen gevaar is dat de draagster van het ondergoed zelf geëlektrocuteerd wordt.

vrijdag 5 april 2013

Unieke uitwisseling stagiairs beveiliging bij Alfa-college

Twee Finse studenten lopen stage bij het UMCG, afdeling beveiliging, en volgend schooljaar mogen twee studenten van het Alfa-college naar Finland. Een primeur. De Nederlandse wet heeft stage uitwisselingen in de beveiliging altijd bemoeilijkt. Volgens kenniscentrum ECABO was Alfa-college Groningen met zijn aanvraag dan ook de eerste.

De studenten danken hun bijzondere stages aan Anno Klooster, teamcoördinator opleidingen Uniformberoepen van Alfa-college Groningen. Tijdens een docentenuitwisseling tussen Finland en Groningen in 2012 spraken hij en een Finse collega af om in 2013 beide twee stagiairs te ontvangen. Iets dat niet snel voorkomt omdat het in Nederland heel lastig is om buitenlandse studenten een stageplek in de beveiliging te geven. Toch wilde Anno Klooster zich tot het uiterste inspannen voor de uitwisseling. “Internationalisering is niet voor niets steeds belangrijker voor veel opleidingen. Van over de grenzen kijken, worden mensen rijker. Dat willen wij ook voor onze studenten!” Dus hij besloot te kijken hoe ver hij kon komen. 


Na maandenlange inzet van Klooster gaf de politie Groningen toestemming aan het UMCG en het Alfa-college om de Finse studenten een paar weken te laten meekijken. Filip Flander en Juha-Matti Ketola lopen wel een erkende stage, want er is een praktijkovereenkomst met ECABO. Ze hebben echter niet alle bevoegdheden van een beveiliger. “Toch ben ik blij met deze eerste stap; een uniek resultaat voor Groningen en waarschijnlijk ook voor Nederland”, aldus Klooster.

Om stage te kunnen lopen als beveiliger stap je in Nederland eerst naar ECABO. Deze organisatie controleert de aanvraag en moet toestemming geven: de stage erkennen. Toen Jan Sikkema, hoofd beveiliging van het UMCG, en Anno Klooster de aanvraag voor de Finse studenten deden, was ECABO verrast. Riet Luisterburg, afdeling bedrijvenadministratie van ECABO: “Er is nooit eerder een aanvraag voor buitenlandse stagiairs geweest voor de opleiding Beveiliger 2”.

ECABO besloot de stage van Filip en Juha-Matti te erkennen en stuurde hiervan een bevestiging naar de afdeling bijzondere wetten van Politie Groningen. Dat is de procedure voor stageplekken in de beveiliging. Om alle bevoegdheden van een beveiliger te krijgen, hebben stagiairs de zogenaamde grijze beveiligingspas nodig. De pas is een legitimatiebewijs voor Nederlandse beveiligers in opleiding.

De afdeling bijzondere wetten van de politie verschaft de pas maar het landelijke computersysteem stopt de procedure al zodra aanvragers niet in Nederland wonen. “Ook als we hier wél door heen zouden komen, maakt de verplichte screening op een mogelijk crimineel verleden het heel lastig om buitenlandse studenten een beveiligingspas te geven”, vertelt Carlo Booij, ambtenaar bijzondere wetten van de politie Groningen.

Carlo Booij laat weten dat zijn afdeling zo’n aanvraag nog niet eerder heeft gekregen en dat de wetten geen rekening houden met buitenlandse studenten die een paar weken mee willen draaien. “Ik ga dit als casus inbrengen bij de landelijke werkgroep. Ik wil weten of andere regio’s hier wél ervaring mee hebben en hoe de Nederlandse wetgever hiermee om hoort te gaan.” Booij kan zich niet voorstellen dat de wet bedoeld is om aanvragen zoals die van het Alfa-college een halt toe te roepen.

Bron: beveiligingnieuws.nl

donderdag 4 april 2013

Niet meer leerlingen op mbo dan dat er stageplaatsen zijn

Mbo-scholen mogen als het aan minister Jet Bussemaker (Onderwijs) ligt niet meer leerlingen toelaten dan er stageplaatsen beschikbaar zijn. Dat zegt ze donderdag in een interview met het Financieele Dagblad.


'Roc's moeten verplicht stageplekken aanbieden', zegt Bussemaker over de regionale opleidingscentra die het middelbaar beroepsonderwijs aanbieden. 'Zonder stages kunnen jongeren hun opleiding niet afmaken.'

Nu moeten veel leerlingen nog zelf op zoek naar een stageplek. Maar wanneer mbo-scholen in overleg met het bedrijfsleven opleidingen en stages aanbieden, 'worden er altijd precies genoeg leerlingen afgeleverd', hoopt de minister.

Het roer moet volgens Bussemaker dan ook om in het mbo. 'Roc's moeten echt veranderen, die moeten veel meer sturen op de vraag van de regionale arbeidsmarkt. En niet meer alleen op het binnenhalen van zoveel mogelijk studenten.'

Pretstudies
Ze wil dan ook af van de pretstudies, die maar weinig kans bieden op een baan. 'De 64 roc's bieden nu in totaal zo'n 8100 verschillende typen mbo-opleidingen aan. Dat zijn er wat mij betreft echt te veel. Studenten weten niet meer wat ze moeten kiezen, dus dat moet structureel fors worden teruggebracht.'

Bussemaker zal binnenkort een brief aan de Tweede Kamer sturen met haar precieze plannen voor het mbo.

Bron: anp.nl

Studenten eigenaar van nieuwe hogeschool in Apeldoorn

Vanaf september 2013 is Apeldoorn een nieuwe hogeschool rijker: De coöperatieve hogeschool SELF gaat dan van start op de business & education campus. Uniek aan SELF is dat studenten lid en mede-eigenaar zijn van de hogeschool. Ze hebben daarmee directe invloed op de begroting en opleiding, onder andere door zelf de werkwijze in onderwijsmodules te bepalen en hun docenten te selecteren.
36-urige werkweek
SELF biedt twee vierjarige HBO-studies: bachelor business administration (BBA) en bachelor of ICT (BICT) aan. Deze studies worden gerealiseerd in teams van ongeveer vijftien studenten. De hogeschool ziet studeren als werken; daarom hebben studenten ook een '36-urige werkweek'. Tijdens die uren is er altijd docentenbegeleiding. "Dat betekent meer contacturen en een intensievere begeleiding dan een reguliere HBO", zegt initiatiefnemer Marcel Zwart.

Studenten mede-eigenaars
SELF is een private hogeschool; de student is mede-eigenaar van de opleiding. Om lid te worden van de coöperatie betaalt de student een inleggeld van € 7.500,-. De inleg gaat terug naar de student na afronding van de opleiding. Daarnaast betaalt de student collegegeld: voor jaar 1 t/m 3 € 8.975,- per jaar en in het vierde jaar € 5.000,-. SELF heeft geen winstoogmerk.

Lees verder op: deOndernemer.nl

dinsdag 2 april 2013

Koeka zoekt een e-commerce & marketing stagiair(e)

Wij zijn op zoek naar iemand die zowel de marketing als webshop-afdeling komt ondersteunen. Op het gebied van marketing moet je denken aan teksten schrijven voor de pers, het bedenken van acties, samenwerkingen opzetten en media overzichten bijhouden. 

We zijn op zoek naar iemand die het Koeka concept snapt en dat in alle uitingen kan voortzetten. Op het gebied van e-commerce gaat het om het ondersteunen van de webshop en website. Denk hierbij aan het plaatsen van content op de website, helpen met bestellingen en kennis van SEO, Adwords, Affiliates & Google analytics zijn een pre. Dit geldt ook voor kennis van Photoshop en Indesign.



Koeka brengt een uitgebreid assortiment aan lifestyle- en verzorgingsproducten, kleding en accessoires voor baby’s en kinderen tot 10 jaar en ontwerpt alles in huis. Koeka heeft een herkenbare eigen stijl; onze producten zijn vernieuwend, functioneel, stijlvol en tijdloos. Koeka bestaat sinds 1998 en heeft sinds vorig jaar ook een eigen webshop.

We zoeken iemand die minimaal 4 maanden kan blijven en die het liefst vanaf 17 juni kan beginnen. De periode, uren en duur zijn allemaal bespreekbaar.

Werkzaamheden:

- Marketing
Teksten schrijven 
Flyers opmaken 
Media boek bijhouden 
Fotoshoots voorbereiden 
Bedrijven benaderen voor acties 
Mailingen versturen 
Acties bedenken 

- Webshop
Plaatsen content op de website 
Productomschrijvingen maken 
SEO werkzaamheden 
Beelden bewerken 

Daarnaast kan je ook voor andere afdelingen worden ingezet mocht dit nodig zijn.

Eisen:
Tekstueel sterk 
Minimaal MBO-niveau 
Pro-actief 
Ambitieus 
Nieuwsgierig 
Enthousiast 
Zelfstandig 

Wat bieden wij?
Een interessante stage die verder ingevuld kan worden aan de hand van jouw sterke punten. Ons kantoor bevindt zich in Bussum vlak bij station Naarden-Bussum. Daarnaast is er een vaste stagevergoeding per maand.

Is dit helemaal iets voor jou? Stuur je cv en motivatie op naar floor@koeka.com ter attentie van Floor Vigeveno.

maandag 1 april 2013

Studenten hebben oplossing voor winterellende NS

Is het winter dan komen de treinen in ons land niet vooruit. Bevroren wissels, sneeuwduinen. De NS kan er moeilijk mee omgaan. Twee studenten hebben de oplossing. Zij presenteerden op Chemelot hun 'Railverwarming' en denken met deze innovatieve methode uitvallende treinen en vertragingen, veroorzaakt door vorst op te lossen. 


Online techniekverkiezing
Martyn van Roy en Koen Bemelmans van Arcus College werden met hun idee winnaar van in de finale van de online techniekverkiezing 'Techniek maken wij'. Het project is een initiatief van Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College en de internetpartij SoapBox. Partners van het project zijn DSM, SABIC, Sitech Services, OCI Nitrogen en het Technocentrum Zuid-Limburg. Op de tweede plaats eindigde het project ‘Disasterhome’, duurzame woningen die in rampgebieden snel opgebouwd kunnen worden zodat hulpbehoevenden tijdelijk een goed onderkomen hebben. Als derde eindigde het project ‘Flexipaint’. Dit groepje jongens van Leeuwenborgh Opleidingen heeft zelfherstellende verf ontwikkeld die gebruikt kan worden als de autolak van de toekomst.

Succes
De verkiezing was een buitengewoon succes, 149 groepjes participeerden in het project en meer dan 12.000 bezoekers brachten via de website een stem uit op de deelnemende leerlingen. Online konden deze leerlingen een profiel aanmaken en een handig technisch idee of een visie over de toekomst van techniek posten. Hierop kon vervolgens gestemd worden. De ingediende ideeën waren zeer uiteenlopend van dagelijkse huis-tuin-en keuken-oplossingen tot methodes om het treinverkeer in Nederland te verbeteren. 

Lees verder op: Dichtbij.nl