dinsdag 4 december 2012

59 universitaire opleidingen krijgen stempel ‘topopleiding’

4 december. Vandaag is de editie 2013 van de Keuzegids Universiteiten verschenen. Kleinschalige en intensieve opleidingen scoren daarin hoog. De kleine Wageningen Universiteit spant de kroon, maar ook bij grotere universiteiten lukt het sommige opleidingen om topkwaliteit te leveren. In de nieuwe Keuzegids wordt het allemaal op een rij gezet, samen met uitleg over de inhoud en beroepsperspectieven van elke studie.

Je bent klaar met vwo. En nu? Misschien weet je het al, maar misschien heb je ook geen idee welke studie je moet kiezen. En als je dat al weet, wat is dan het verschil tussen psychologie in Amsterdam, Utrecht of Groningen? De Keuzegids helpt je deze puzzel op te lossen. Met eerlijke, onafhankelijke informatie en kritische kwaliteitsoordelen.

In 2009 werd voor het eerst een aparte Keuzegids Universiteiten uitgebracht voor alle academische bachelor-programma's. Dat werd wel eens tijd! Na jarenlang samen met het hbo in één gids behandeld te zijn, kwam er nu ruimte vrij om alle universitaire bachelors nog grondiger te beschrijven en te beoordelen.

Dit sluit beter aan op de informatiebehoefte van vwo 'ers. De meeste vwo-leerlingen gaan immers na de middelbare school door met de universiteit, en niet naar het hbo. Wie echt graag wil vergelijken met studies in het hbo, zal ook de Keuzegids HBO moeten aanschaffen.

Wat staat er in de Keuzegids Universiteiten?

Inhoud
Alle academische bachelors netjes per vakgebied in kaart gebracht. Niet alleen de dertien reguliere universiteiten, maar ook de Open Universiteit en commerciële aanbieders komen aan bod. Ook vertellen we welke specialisaties en combi-studies zij aanbieden.

Selectie
Welk profiel heb je nodig om aan de opleiding te mogen beginnen? En als je van het hbo komt, worden er dan nog specifieke eisen gesteld aan de hbo-propedeuse die je moet hebben? Lotingstudies of speciale aanmeldingstrajecten worden ook vermeld.

Arbeidsmarkt
Een betere kans op werk wil niet meteen zeggen dat je daarmee ook goed verdient. Daarom geven we bij elke opleiding beide gegevens over de arbeidsmarkt. Zo kun je kijken of je later ook een beetje kunt leven van die interessante studie

Kwaliteitsoordelen
Net als in de hbo-gids zetten we in de Keuzegids Universiteiten alle studentenoordelen en deskundigen-oordelen op een rijtje. Zo zie je in één oogopslag waar de meest tevreden studenten studeren en waar je de beste toekomst tegemoet gaat.

Interessant?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten